Historia est magistra vitae
A történelem az élet tanítómestere
A történelem a természet napjának a holdja. Egy olyan földi űrutazás részesei vagyunk, amellyel igyekszünk megismerni múltunk részleteit, hogy teljességgel élhessünk a jelenben.
Üdvözöljük Önt a történelemben!
Izgalmas és lenyűgöző dolog múltunk rejtélyeinek kutatása, a kirakós darabjainak összeillesztése, hogy történelmünk újabb részleteit ismerjük meg, új felfedezéseket tegyünk.

A föld mélye mellett a folyók, tavak, tengerek, óceánok mélye is rendkívül gazdag történelmi leletekben, hiszen Földünk 70%-át víz borítja, melyeket ez idáig körülbelül 5%-ban sikerült megismernünk.

Az emberek már több mint 3000 éve, a hajózás történetének kezdete óta a természet erejét a szelet, és a vizek nyújtotta lehetőségeket felhasználva utaztak, kereskedtek, közben felfedezve új területeket, földrészeket.

Ezek a természeti erők azonban nemcsak elősegítették a kultúrák, nemzetek fejlődését, de sok esetben a vállalkozó szellemű hajósok, utasok, felfedezők végzetét is jelentették.

A váratlanul kitörő viharok, megszámlálhatatlan hajót küldtek hullámsírba, magukkal ragadva felbecsülhetetlen értékű szállítmányukat illetve a fedélzetükön utazókat.

A természeti erők nemcsak a nyílt vízen lévő hajókra csaptak le, hanem a partok mentén található településekre is. A történelem során számos város került a tengerek, óceánok mélyére - földrengések és szökőárak következtében - sok esetben teljes kultúrákat törölve el a Föld színéről.

Az elmúlt évtizedek alatt kifejlődött új tudományág, a víz-alatti régészet érdeklődésének középpontjában e hajók, városok, illetve letűnt kultúrák emlékeinek, maradványainak felkutatása áll.

Csapatunk, az OCTOPUS csoport azon kevés nemzetközi társaság közé tartozik, akik a tengerek, óceánok mélyére süllyedt történelmünk egyes darabjainak felkutatását és feltárását tűzte ki célul.

Honlapunk segítségével legyen részese izgalmas expedícióinknak, utazzon velünk a történelemben, pillantson be a tengerek mélyén megállt idő lenyomataiba.
Az OCTOPUS csoport nevében:
 
 
A VOETBOOG expedíció
Az Octopus csoport szervezésében és vezetésével, együttműködve a Brazil Haditengerészet alatt működő Brazil Régészeti Hatósággal, 2007. januárjában elindult az első Magyar - Brazil Tudományos Régészeti Kutató Expedíció.

-  kutatás -
Az Octopus csoport az egyetlen kutatási és feltárási engedéllyel rendelkező társaság Brazíliában, így az engedély a világon egyedülálló. Bővebben>>
Legyen része ön is a történelemnek!
A víz alatti régészet, túl azon, hogy az ismeretlen mélységekből történelmünk fontos és sok esetben kiemelten értékes darabjait kutatja és tárja fel, egyben kiváló pénzügyi befektetést is jelent a partnerek, támogatók számára. Bővebben>>
Szeretne többet tudni?
Ha szeretne többet tudni expedícióinkról, érdeklik a részletek, esetleg szívesen venne részt az expedíció munkájában (búvárként, régészként, támogatóként, stb.), felvesszük önnel a kapcsolatot. Írjon nekünk az info@deepresearch.hu címre.

Magyar dicsőség a CeBit-en:
"Digitális Oscar-díjat" kapott a Tengernyi kaland !
  Az Európai Digitális Kiválóságok (European Seal of e-Excellence) Platina Díját nyerte el Magyarországról a Tengernyi Kaland című alternatív valóságjáték, amely az Egyszervolt.hu, a Microsoft Magyarország, a Nemzeti Tankönyvkiadó, illetve az Octopus Tengeri Régészeti Kutató Egyesület közös szervezésében zajlott 2010 őszén.  
 
 
Kiemelt támogatóink:

 
További támogatóink, barátaink: